Tradicions de Mallorca

Recepta original d’es Frit de Pasqua

recepta original frit de pasqua

Recepta original d’es frit de Pasqua

Durant es confinament del 2020 hem après a fer pa, hem tengut sa casa més neta mai, mos hem posat al dia de totes ses series i películes de Netflix i HBO, alguns hem descobert ses videocridades, es teletreball. Ens hem mogut mab na Patry Jordan, fet Tik Toks, etc.  El que ha fet sa gent amb es paper de WC encara és una incògnita per mi.

I per Pasqua vaig aprendre a fer frit de pasqua. No podia anar a cercar es frit de mu mareta, però si podia seguir ses mateixes pautes perque sortis el més parescut posible. I sa veritat, ni tan mal. I ara voldria compartir amb tots voltros sa recepta original des Frit de Pasqua de ca meva.

Per això necessitaràs:

 • Freixura de mè
 • Fonoll (es camps estàn plens)
 • Faveta tendre
 • Pebre vermell (2uds)
 • Alls
 • Llorer
 • Grells (si no en tens, avisem, mu mare en té per tots es veïnats de Binissalem, i voltants…)
  Pèsols ( hi ha gent que no n’hi posa, es nostro frit en du)
 • A ser possible una greixonera de test
 • Patates fregides

En si es frit és molt bo de fer, domés du molta feina de tallar. Es grells, ses favetes i es pebre vermell s’ha de tear petit. Es frit, segons quina carnisseria sigui sa teva carnisseria de confiança, ja tel donaran tallat en trossets petits.

Per tant, talla tot ben petit, grells, pebre vermell, fritura, faveta. Es pèsols, alls i el llorer els volem sencers.

Començam? au venga.

Greixonera a nes foc, foc baix.

Amb ordre, oli d’oliva, sa feixura, alls i llorer. Poc a poc, que no se cremi. Quan sa freixura comença a estar, li ficam es pebre vermell i ses faves. Mou que te mou, remena que remena. Sal, pebre bo a nes gust i seguim remena que remena.

Una vegada estigui tot ben cuit, se i fiquen es grells. Es grells són molt bons de coure, per això se li afegeixen a lo darrer. Es pèsols també lis podem ficar, basten pocs, no mos pasem o tendrà massa gust a pèsols ( vos dic que a mi m’ha passat…, i després tot eren pèsols…). Mou que te mou, remena que remena. Mirau de sal, i nhi afegiu si el trobau fat.

Podeu baixar un poc més es foc mentres fregiu ses patates.

Supos que fregir patates en sabeu, millor amb teadetes petites, però això també va al gusto del consumidor. Una vegada tenim ses patates fregides, les afegim dins sa greixonera, remenam i per finalitzar li afegim es fonoll, ben teadet, ben petit, mous, remenes i serveixes.

*Si n’heu fet molt i en voleu congelar, se congela sense ses patates. Podeu congelar es frit fet, però sempre, sense patates.

recepta original del frit de pasqua

I ja teniu es vostro frit llest per provar. Com que també ja sabeu fer pa, el podeu servir amb un trosset de pa fet vostre 😉

A sa pròxima farem panades de na Maria, que per qui no les hagi provat mai, són la Ostia!!!

Bon profit!!! i estaré esperant es vostres tuppers xD

Bossa I Love Panades

 

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *